Training en competitie

Kaatstrainingen

Iedere zomer wordt er rond de 8 tot 10 kaatstrainingen gegeven van mei tot juli. Kinderen vanaf zes jaar kunnen meedoen. De trainingen worden gegeven op het kaatsveld te Wijnaldum. Ze worden verzorgd door Aafke Jukema. Zij is opgeleid door de KNKB en heeft zowel kaatstrainer 2 als 3 behaald. Daarnaast heeft ze meestal ondersteuning van betrokken. Deze personen verschillen per jaar.


Iedere les komen de verschillende onderdelen aan bod. De les opzet hierbij is warming-up, tussenspel, opslag, uitslag en tenslotte eindigen we met een eindspel. Per groep wordt er bekeken welke doelstellingen er nodig zijn per les en globaal per seizoen. Hierbij wordt rekening gehouden met de vaardigheden van de kinderen, de aankomende activiteiten en de inbreng van de kinderen zelf. 

Elk jaar worden de kinderen bij de opgave ingedeeld in niveau groepen. Er wordt dan gekeken naar de leeftijd en het niveau waarop het kind kaatst.  De groepen zijn 8 tot 10 kinderen groot. De dagen waarop wordt getraind wisselt per seizoen.

Al deze moeite moet natuurlijk worden beloond en dit wordt gedaan met een officieel KNKB diploma. Deze zijn ook weer ingedeeld per leeftijdscategorie.

Indeling jeugd: Welpen                      geboortejaar    t/m 9 jaar (geboortejaren 2002 en hoger)  
  Pupillen                     geboortejaar    10-11 jaar (geboortejaren 2001 en 2000)  
  Schooljeugd             geboortejaar    12-13 jaar (geboortejaren 1999 en 1998)  Voor verder informatie zie kopje Diplomakaatsen en kaatskamp

Jeugd competitie

De competitie voor de jeugd is vanaf 7 jaar oud. Per seizoen wordt 8 tot 10 maal de competitiewedstrijden georganiseerd. Ze vinden plaats op vrijdagavond om 19.00 uur van mei tot juli.  Dit wordt geleid door één van het jeugdbestuur met ouders van de deelnemende kinderen. Na opgave wordt er een lijst gemaakt waarop ouders 2 á 3 keer per seizoen verwacht wordt te ondersteunen.

Bij elke wedstrijd wordt de behaalde punten en tegenpunten bijgehouden en na de aantal georganiseerde competitiewedstrijd per seizoen wordt er per leeftijdscategorie een prijs uitgereikt.

 
Free business joomla templates